Tajemství kuchyně luxusní zámecké restaurace na Chateau Herálec
Není dovolené a odpočinku bez dobrého jídla. Na zámku Chateau Herálec to moc dobře vědí, a jejich zámecká restaurace je proto výjimečná nejen unikátním prostorem, ale hlavně samotným menu. Právem patří Chateau Herálec mezi světovou špičku zámeckých hotelů, a to díky nadstandartním službám, luxusním zámeckým pokojům a hlavně díky celému příběhu, který kolem zámku vznikl. Důraz na kvalitu a lokálnost se promítá do všech služeb a v případě zámecké kuchyně to platí dvojnásob. V místní kuchyni se nejen vaří z lokálních surovin, ale mnoho základních složek potravin i sami v kuchyni připravují.
Ráno dělá den
Zažít ubytování na zámku si jistě přeje každý. Hotel Chateau Herálec navíc oplývá stovky let starou historií i nápaditým a vkusným interiérem, který zaujme hosty bez rozdílu věku či pohlaví. Pokoje velikosti dávných zámeckých komnat jsou nápaditě inspirovány díly starých českých malířských mistrů. Pro větší skupinky, rodiny či milovníky dostatku prostoru jsou připraveny luxusní zámecké apartmány. Po skvělém odpočinku na pohodlných postelích vyrobených na míru vás čeká doslova královská snídaně.
Zámecká kuchyně se snaží vyhovět opravdu každému jednomu návštěvníkovi, takže představila koncept á la carte snídaňové nabídky, což znamená, že teplá snídaně bude k dispozici v jakýkoliv čas. Je tedy úplně jedno, jestli jste ranní ptáčata nebo jestli dovolenou rádi využíváte k delšímu spánku. Do restaurace můžete dorazit v kteroukoliv dopolední hodinu, v menu si najdete své oblíbené snídaňové favority, které pro vás v kuchyni připraví v moment objednávky. Čerstvost je proto zaručená!
A na co se těšit?
Především na spoustu lokálních potravin, z nichž se mnohé připravují v samotné zámecké kuchyni, příkladem může být čerstvé sladké i slané pečivo nebo vlastní zámecká Lučina s bylinkami. Součástí snídaňového menu jsou i biomošty, bio jogurty ze spřátelených farem a lokální sypané čaje.
Z konkrétních jídel je pak velmi těžké vybrat, za odporučení ale určitě stojí legendární vejce Benedikt, gravlax ze pstruha s koprem či zcela neznámý Kaškaval, pařený sýr z lokální produkce.
Kulinářské večery v zámecké jídelně
O celkové menu se zde stará šéfkuchař Michael Zapalač, který dokonale pracuje hlavně se sezónními potravinami. Pokud chcete pochopit jeho schopnosti v uceleném zážitku, dejte si zámecké degustační menu. Právě to vám dá velice komplexní představu o tom, jaká gastronomie vzniká na Chateau Herálec. Na podzim čekejte hodně zvěřiny, na jaře odlehčené a svěží varianty tradiční české kuchyně. Samotným zážitkem jsou i prostory zámecké restaurace.